Официален представител на Hörmann | Тел.: (02) 983 20 50 | Моб.: +359 886 132 000|contact@correct-doors.com

5 причини да поверите монтажа на гаражната врата на професионалистите

Изкривени врати, скърцащи шарнири, трудно отваряне на вратата – липса на консултация и грешки при самостоятелното монтиране на гаражната врата погубват бързо радостта от новата гаражна врата, а в най-лошия случай стават причина за тежки наранявания. Всеки, който желае монтирана за кратко време, надеждно функционираща гаражна врата и не е опитен домашен майстор, трябва да се довери на специалистите. Обучени специалисти, които познават добре различните видове гаражни врати, ще Ви консултират професионално и ще монтират компетентно всички компоненти на гаражната врата.

Демонтаж на старата гаражна врата при реновиране

По правило преди да се монтира новата гаражна врата най-напред трябва да се демонтира старата. Особено голяма предпазливост е необходима найвече при демонтажа на крилата на вратата. Те могат да причинят много тежки наранявания, тъй като разтегателните пружини при вратите с въртеливопостъпателен ход са силно натегнати или е възможно падане на крилата на вратата. При преминаване например от врата с въртеливо-постъпателен ход към секционна врата е нужно да се отстрани също фиксирането към стените и тавана, за да могат да се фиксират компонентите на новата гаражна врата.

Измерване на отвора на вратата

Прецизността при измерването е от съществено значение, за да пасне добре вратата в отвора на гаража. В някои случаи трябва да се вземат предвид наклони или пък височината на тавана на гаража не е достатъчна за директно инсталиране на новата врата. Често пъти по-старите гаражи са със специални размери, които трябва да се вземат предвид и налагат специални решения. Друг проблем при измерването може да се окаже неправилното снемане на размерите за позицията на касата. При некоректен монтаж на касата гаражната врата се отваря трудно, издава шумове при отваряне и затваряне или дори не се отваря. За да не се тревожите за коректното измерване, снемането на размерите се извършва от специалисти. Така можете да сте сигурни, ще че получите точната врата за Вашите нужди, която при монтажа ще пасне оптимално в отвора на гаража.

Намиране на подходящи материали за монтаж към стената

Преди да се монтира гаражната врата, трябва да се подберат правилните за вида стена винтове, дюбели и уреди, като бормашини например. Тук става въпрос за това дали стената е например от бетон или е укрепена със стомана. Тъй като гаражните врати генерират големи сили на опън и натиск при отварянето или затварянето им, е особено важно направляващите релси да се фиксират към стената с подходящите материали.

Монтиране на принадлежности като автоматични задвижвания

Автоматичните задвижвания вече са неотменна част от днешните гаражни врати. За да има за тях място на тавана на гаража и да образуват общ модул с гаражната врата, задвижванията трябва да се вземат предвид още при проектирането. Специалистите могат да преценят най-добре кои задвижвания за коя гаражна врата са подходящи. Следователно, ако искате да сте сигурни, че всички части са на правилното място и съществените защитни механизми като изключващата автоматика функционират коректно, потърсете помощта на професионалистите, каквито са търговските партньори на Hörmann.

Правилно изхвърляне като отпадък на частите от старата гаражна врата

След монтажа на новата гаражна врата следва компетентното и екологично изхвърляне като отпадък на старата врата. Преди всичко при старите дървени врати трябва да се има предвид, че не трябва да се използват като дърва за огрев, тъй като през годините в повечето случаи са били боядисвани многократно. Също и за старите стоманени гаражни врати важи, че трябва да се изхвърлят като отпадък компетентно.