Официален представител на Hörmann | Тел.: (02) 983 20 50 | Моб.: +359 886 132 000|contact@correct-doors.com
Гаражни секционни врати

ГАРАЖНИ СЕКЦИОННИ ВРАТИ

Гаражни сеционни врати

Топлоизолация, сигурност и комфорт за Вашия гараж

Секционните гаражни врати се отварят вертикално и са разположени под тавана за спестяване на място. Благодарение на тази конструкция вратите предлагат максимално място за паркиране в и пред гаража.

Формата на отвора на гаража е без значение – независимо дали е правоъгълна, скосена, със сегментов или дъгообразен свод – секционната врата е приложима винаги.

При по-старите врати с въртеливо-постъпателен ход често се налага да сте изключително прецизни, когато влизате и излизате от гаража. Разширеният с до 14см светъл отвор при секционните врати прави паркирането на съвременните, по-широки леки автомобили и джипове – SUV значително по-приятно.

Открийте многобройните предимства

Трайно еластични и устойчиви на атмосферни влияния уплътнения, монтирани от четирите страни, спират вятъра, дъжда и снега. Висококачествени средни уплътнения между секциите на двустенните врати осигуряват допълнителна херметичност. Благодарение на големия си обем подовото уплътнение може да изравни и някои неравности. Предлагани като опция подови уплътнения с вентилационни отвори или вентилационна решетка в някоя от ламелите на вратата се грижат за добро проветряване.

Гаражните секционните врати са тествани и сертифицирани съгласно високите изисквания за безопасност на европейската норма 13241-1.

Изберете подходящия тип гаражна врата

С двустенните гаражни секционни врати LPU 67 Thermo и LPU 42 залагате на отлична, съответно много добра топлоизолация. А освен това също и на по-голяма стабилност и по-спокоен ход. Едностенната гаражна секционна врата LTE 42 е идеална за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация. В случай че дървото определя визията на Вашия дом, най-подходяща е секционната врата с пълнеж от масивна дървесина LTH 42 на Hörmann.

Енергоспестяващ термо панел

LPU 67 Thermo

Енергоспестяващата врата впечатлява с отлична топлоизолация благодарение на ламелите с дебелина 67 мм и прекъснат термомост.

Двустенната гаражна секционна врата LPU 42

LPU 42

Двустенната гаражна секционна врата LPU 42 предлага много добра изолация със своите ламели с дебелина 42 мм.

Едностенната врата LTE 42

LTE 42

Едностенната врата LTE 42 е изгодното решение за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация.

Вратата от масивна дървесина

LTH 42

Вратата от масивна дървесина е отлично пригодена за дървени постройки или сгради с повече дървени елементи, като напр. фахверк или фасадни елементи.

Предимства на гаражните секционни врати Hörmann

[1] Еднакво разстояние между профилите на обшивката и незабележими преходи между ламелите при вратите с обшивка на линии
Гаражните врати Hörmann се отличават с абсолютно равномерно разпределение на профилите на обшивката [A]. Ламелите са оформени така, че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение!

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпределение на линиите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата.

[2] Неравномерно разпределение на профилите на обшивката [B], [C]поради различни височини на ламелите и видими преходи между тях при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.

[3] Равномерно разпределение на обшивката на касети

За да се постигне хармонична цялостна визия, при секционните врати Hörmann разстоянията между отделните касети във височина [D] са абсолютно еднакви. Това се постига чрез използване на еднакво високи ламели по цялата височина на вратата. Хоризонталните разстояния между касетите [E] в рамките на една ламела също са еднакви. Така се получава равномерна визия на вратата.

По желание се предлагат и странични врати със същото разпределение на ламелите, с идентична на гаражната секционна врата визия.

[4] Неравномерно разпределение на касетите [F], [G] поради различни височини на ламелите при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.

Идентична визия на касата и панела

Хармоничната визия на една вратасе постига чрез множество малки детайли: Блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя във вид, идентичен на този на ламелите на вратата – както при белите врати, така и при всички повърхности. Така всичко е идеално съгласувано.

Страничните каси [ 2 ] се предлагат стандартно с бяла повърхност Woodgrain. За секционните врати с повърхностите Sandgrain, Silkgrain или Decograin можете да получите като опция облицовки на касата с повърхността на ламелите на вратата. При вратите с повърхност Micrograin облицовката на касата се доставя с гладка повърхност Silkgrain. При цветните врати, както и за вратите с повърхност Decograin, също получавате като опция подходящи облицовки на касата [ 2 ] с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата. При тези врати блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата.

Съосна бленда

При вратите LPU тази бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.

Всеки, който използва гаража си също и като помещение за упражняване на хобито си, желае вратата да изглежда хармонично и от вътрешната си страна. Премиум вариантът на модела LPU 67 Thermo задоволява точно това желание: цялата каса***, ходовите и свързващите релси, както и всички елементи на окачването се доставят в цвят сиво-бяло RAL 9002, идентично на цвета на платното от вътрешната страна. Така вратата се вписва хармонично в помещението и повишава стойността на гаража Ви. Освен това, благодарение на тандемните ходови ролки, вратата се движи изключително спокойно и равномерно.

*** Външната страна на касата също е в сиво-бяло RAL 9002, поради което при вратите в бял цвят RAL 9016 се препоръчва облицовка на касата.

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касатаобгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда, и предпазва трайно от евентуална корозия. За разлика от решенията на други производители, тази ефективна дълготрайна защита е налице и при застояване на вода.

В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, добър и във визуално отношение.

Гаражна врата с добра топлоизолация се препоръчва особено в случаите, когато гаражът е интегриран в къщата. С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още повече добрите изолационни свойства на вратата LPU.

Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 {0a720bd6e7e995d4cb2cc9e847c0876f26dd62a9ad752e611353903d7450767f}*.

Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.

* При двустенна гаражна секционна врата LPU с размери: 5000 × 2125 мм

За улесняване влизането и излизането на хора в/от Вашия гараж се препоръчва монтиране на вградена врата без праг. Така ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата..

Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си. Това улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.

Енергоспестяваща врата

Двустенните секционни врати се препоръчват особено за гаражите, които са директно свързани с дома. Заедно с модела LPU 42 с много добра топлоизолация, моделът LPU 67 Thermo предлага всичко, което може да се очаква днес от съвременното строителство: отлична топлоизолация чрез ламели с прекъснат термомост [1] и U-стойност 0,33 W/(m²·K)*, много добро уплътняване на луфтовете между ламелите с двойни маншетни уплътнения [2] и оптимално затваряне откъм пода с двойно подово уплътнение, което компенсира също неравности по пода и намалява загубата на енергия.

* U-стойност на вратата (5000 × 2125 мм) = 1,0 W/(m²·K)

Защита

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост.

Тази патентована блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.

Отдалечен достъп

Двупосочната и изключително надеждно кодирана радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и сигурно обслужване на задвижвания за гаражни, портални, пешеходни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум.

Отдалечен контрол

Всички задвижвания, приемници и командни елементи с технологията BiSecur са 100 % съвместими. С дистанционно управление или например кодиран радиоманипулатор отваряте удобно не само гаражната си врата, но също и оборудваната с автоматично задвижване Hörmann портална врата, командвате задвижванията за пешеходни врати и други устройства с приемници BiSecur.
С нашето приложение* и  BiSecur Gateway Вашите задвижвания за гаражни и портални врати, Вашата външна врата** Hörmann

или задвижването за интериорни врати PortaMatic, както и други устройства могат да се управляват удобно от смартфон или таблет.

* За смартфони или таблети с операционна система iOS и Android.
** За тази функция е необходимо, Вашата външна врата ThermoCarbon / ThermoSafe на Hörmann да е оборудвана с автоматичната брава S5 / S7 Smart.

 Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата,  за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутона цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS Ви информира за позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.

***  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

Дистанционно управление за гаражна врата

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Модернизирайте своята гаражна секционна врата

Все някога идва моментът за модернизиране на гаражната врата. Възползвайте се от изгодните цени за удобни стандартни размери, специално за модернизиране. Ще намерите подходящото и визуално привлекателно решение за всяка монтажна ситуация.
Спечелете от изгодните стандартни размери за гаражни секционни врати. Разбира се, ние ще изпълним безпроблемно и Вашите желания за специални решения.

Всичко на едно място от Correct Doors

От индивидуалната консултация, през компетентния демонтаж и екологичното извозване на старата врата като отпадък, до прецизния монтаж: с Correct Doors модернизирането е по-лесно, отколкото си мислите.

Модернизирайте гаражната си врата с изгодните и доставяни в кратки срокове стандартни размери.

Безпроблемен, лесен монтаж на гаражни врати

Доставяме секционните врати с всички необходими материали за стандартен монтаж. За проблематични монтажни ситуации, сме разработили специален анкер, който може да се използва универсално за странично фиксиране на касата. Конструкцията компенсира гъвкаво наличните неравности по стените.

Аксесоари за гаражни секционни врати

Задвижвания за гаражни секционни врати

Задвижвания за гаражни секционни врати

Автоматично задвижване за гаражните врати – осигурява комфортно отваряне и затваряне и предлага по-голяма сигурност срещу насилствено повдигане на вратата

Дръжки за гаражни секционни врати

Дръжки за гаражни секционни врати

Повече сигурност и по-добра защита от взлом с дръжките за секционни врати. Дръжките за врата с брава могат да се интегрират в системата за заключване на къщата. Вратата се деблокира с бронирано жило от вътрешната страна.

Остъкления за гаражни секционни врати

Остъкления за гаражни секционни врати

При Hörmann прозрачните прозорци от плексиглас стандартно са с остъклението DURATEC. То предлага: Максимална устойчивост на надраскване; Трайно ясна видимост; По-добра топлоизолация

Полезно за гаражни секционни врати

Заяви оферта на +359 886 132 000 или contact@correct-doors.com

Контакти