Официален представител на Hörmann | Тел.: (02) 983 20 50 | Моб.: +359 886 132 000|contact@correct-doors.com
Гаражни врати RollMatic

Гаражни врати RollMatic

Гаражни врати RollMatic

Универсално приложими

За да подхожда оптимално гаражната врата на архитектурата на Вашия дом, Ви предлагаме ролетната врата RollMatic и автоматичната врата, прибираща се под тавана RollMatic OD с различни визии.

Ролетните врати и автоматичните врати, прибиращи се под тавана се отварят вертикално и не се нуждаят от място  в гаража. Благодарение на конструкцията си те предлагат максимално място в и пред гаража. Формата на отвора на гаража е без значение при монтажа – правоъгълна, скосена, със сегментов или дъгообразен свод.

За естествен вид на вратата изберете един от двата дървесни декора с повърхност Decograin или Decopaint.За изключително изискана визия на вратата препоръчваме новия цвят Noir 2100 Sablé антрацит металик. Можете също да изберете и някой от 11-те предлагани цвята на една и съща цена.

Разбира се, при нас ще откриете също и странични врати с идентична визия.

Автоматична врата, прибираща се под тавана RollMatic OD

Пестящата място автоматична врата, прибираща се под тавана RollMatic OD е идеална за модернизации. Фината конструкция на автоматичната врата, прибираща се под тавана позволява монтиране също и в гаражи, в които няма много място. Благодарение на компактната си конструкция вратата се нуждае от само 60 мм щурц.

Стандартно включеното задвижване ProMatic може да се монтира по избор към дясната или към лявата хоризонтална направляваща релса, не е необходим допълнителен щурц.

С предлаганото като опция задвижване SupraMatic Вашата автоматична врата, прибираща се под тавана се отваря по-бързо и можете да влезете в гаража си директно от улицата. Вече няма да пожелаете да се откажете от комфортните функции като допълнителна височина на отваряне, напр. за проветряване на гаража, и командващо се отделно, само с един бутон на Вашето дистанционно управление, осветление на задвижването.

Предимства на гаражните врати RollМatic на Hörmann

Вградена в направляващите релси система за компенсиране на теглото подпомага задвижването при отваряне, съответно затваряне на вратата и щади неговата механика. Пакетите с няколко пружини и двойните стоманени въжета обезопасяват платното срещу внезапно падане във всяка позиция. В случай на аварийно отваряне вратата може да се отвори ръчно с лекота. Затова при ролетната врата не е необходима манивела.

Вратите RollMatic са изключително безшумни и щадящи благодарение на стандартно включените задвижвания с плавно задействане и плавно спиране. Благодарение на системата за компенсиране на теглото и надеждната изключваща автоматика вратата спира безопасно при внезапно появили се препятствия. За още по-голяма защита и сигурност Ви препоръчваме инсталирането на фотоклетка.

Ролетните врати RollMatic са най-добрият избор, когато таванът на гаража Ви трябва да остане свободен или ако гаражът Ви е прекалено малък за автоматична врата, прибираща се под тавана или секционна врата. Платното

на ролетната врата се навива компактно в щурца на отвора и можете да използвате тавана за монтиране на лампи или като допълнително място за багаж. При монтажни ситуации с минимални странични ограничители RollMatic се предлага също и като външна ролетна врата за монтаж пред отвора на гаража.

При гаражи с много малък щурц са особено подходящи автоматичните врати, прибиращи се под тавана RollMatic OD. Платното на вратата се направлява по тавана с помощта на тесните направляващи релси. Пестящият място, страничен монтаж на задвижването при RollMatic OD изисква само 60 мм щурц.

Двупосочната и изключително надеждно кодирана радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и сигурно обслужване на задвижвания за гаражни, портални, пешеходни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум.

Всички задвижвания, приемници и командни елементи с технологията BiSecur са 100 % съвместими. С дистанционно управление или например кодиран радиоманипулатор отваряте удобно не само гаражната си врата, но също и оборудваната с автоматично задвижване Hörmann портална врата, командвате задвижванията за пешеходни врати и други устройства с приемници BiSecur.
С нашето приложение* и  BiSecur Gateway Вашите задвижвания за гаражни и портални врати, Вашата външна врата** Hörmann

или задвижването за интериорни врати PortaMatic, както и други устройства могат да се управляват удобно от смартфон или таблет.

* За смартфони или таблети с операционна система iOS и Android.
** За тази функция е необходимо, Вашата външна врата ThermoCarbon / ThermoSafe на Hörmann да е оборудвана с автоматичната брава S5 / S7 Smart.

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата,  за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутона цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS Ви информира за позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.

***  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Детайли в перфектно съзвучие

Ролетната врата RollMatic обединява в себе си иновативни детайли, които имат една единствена цел: да Ви осигурят безопасност и комфорт. От изключително лесния монтаж до добре обмислените патентовани защитни механизми тази концепция преминава като водеща през всички аспекти на продукта.

Добре защитен намотаващ вал

Стандартната облицовка на намотаващия вал предотвратява практически докосването с пръсти на навитото на руло платно. Освен това при отворена врата тя предпазва платното от повреди и замърсяване. При цветните врати или вратите с повърхност Decograin визията на облицовката е идентична на тази на вратата. При вратите с повърхност Decopaint облицовката се доставя в основния тон на вратата.

Разтегателни пружини със система „пружина в пружина“

Ролетните врати на Hörmann RollMatic с двойни разтегателни пружини и двойни стоманени въжета обезопасяват платното срещу падане във всяка позиция на вратата. Патентованата система „пружина в пружина“ и прозрачната защитна облицовка предотвратяват вероятността при скъсване на някоя от пружините тя да отскочи встрани и да нарани някого.

Устойчиви на износване лагерни пръстени

С използването на устойчиви на износване материали се намаляват следите от лагерните пръстени по горните профили на платното.

Стандартни анкери за защита от бури

Ролетната врата RollMatic на Hörmann не се огъва дори и при силен вятър (до клас 4). Стандартно монтираните в краищата на профилите анкери за защита при бури държат вратата надеждно в направляващите релси. Допълнително предимство е повишената защита от взлом.

Лесен монтаж

Ролетните врати RollMatic се монтират бързо и лесно. Страничните направляващи релси, блендата на щурца и задвижването се завинтват към стените на гаража и към щурца. След това без големи усилия платното се изтегля от задвижването върху намотаващия вал с помощта на ремъци и се фиксира.

Полезно за гаражни ролетни врати

Заяви оферта на +359 886 132 000 или contact@correct-doors.com

Контакти