Официален представител на Hörmann | Тел.: (02) 983 20 50 | Моб.: +359 886 132 000|contact@correct-doors.com
Пожароустойчиви плъзгащи се врати

ПОЖАРОУСТОЙЧИВИ ПЛЪЗГАЩИ СЕ ВРАТИ

Пожароустойчиви плъзгащи се врати

Пожароустойчиви плъзгащи се врати за надеждна защита на обекти

За всички зони в рамките на обекта Hörmann предлага надеждни, съобразени с експлоатацията и рисковете в зависимост от пожарното натоварване плъзгащи се врати с 1 и с 2 крила. Пожароустойчивите конструкции са тествани съгласно DIN 4102, текущо проверявани за качество от Службата за изпитване на материали Брауншвайг и допуснати от института DIBt.
Пожароустойчивите плъзгащи се врати с димозащита за безопасни маршрути за евакуация са тествани допълнително и съгласно DIN 18095. Те се препоръчват за всички зони с голяма честота на преминаване, където в случай на пожар е необходимо хората да се предпазят от разпространението на опасните за живота димни газове.
За бързото преминаване пеша и с колички за багаж или малки транспортни колички пожароустойчивите плъзгащи се врати се предлагат с вградена/евакуационна врата. От съображения за противопожарна защита вградените/евакуационните врати са принципно оборудвани с горни автомати за врата с направляваща релса.

пожароустойчива врата

Предимства на пожароустойчивите и димозащитните плъзгащи се врати на Hörmann

Плъзгащата се врата Hörmann предлага модерна визия на вратата с патентован V-образен жлеб при връзката между елементите без видими винтови съединения. Голямата стабилност се гарантира от влизащите един в друг лабиринтни щепселни профили. 72-милиметровите тънки елементи са равнинно залепени по цялата си площ и се подреждат един след друг с помощта на шпилки. Така се получава висококачествено платно с успоредно разположени, еднакво широки кантове на челните връзки.

До височина 9 метра отделните елементи се изработват от един детайл, без смущаващи заваръчни шевове. Това осигурява висококачествена визия на вратата.

Цилиндричната ходова ролка и стабилната направляваща ролка, в комбинация с патентованата ходова релса, осигуряват оптимално изравняване на силите. Монтираното на сачмени лагери окачване гарантира спокойно движение на вратата и лесно задействане. Регулиращи болтове позволяват прецизно 3-измерно регулиране на ходовата релса. Оцветената в цвета на вратата бленда за ходовата релса придава хармонична цялостна визия.

Този предлаган като опция модел врата е алтернатива на крилните врати с 2 крила, например на входове на обществени сгради. Тъй като в областта на влизане в стената вратата влиза челно върху бленда от благородна стомана, светлият отвор за преминаване се разширява и визията на вратата не се смущава от профил от страната на влизане в стената. Ако областта на паркиране се реши като ниша с клапа за ниша, вратата става почти невидима.

Безопасността се гарантира с пружинен болт от благородна стомана, изолационен материал и двойно гумено уплътнение.

Комбинирането на плъзгаща се врата от стомана или благородна стомана със задвижване SupraMatic HT позволява бързо отваряне и затваряне при ежедневната експлоатация. Комфортното обслужване става с дистанционно управление, бутон или манипулатор с ключ. В случай на пожар патентован механизъм освобождава задвижването. След това вратата се затваря надеждно от противотежести.

Като опция задвижването SupraMatic HT може да се допълни с външното управление 360 и други функции.

Още за пожароустойчивите и димозащитните плъзгащи се врати

Заяви оферта на +359 886 132 000 или contact@correct-doors.com

Контакти