Официален представител на Hörmann | Тел.: (02) 983 20 50 | Моб.: +359 886 132 000|contact@correct-doors.com
Товаро-разтоварна техника

ТОВАРО-РАЗТОВАРИТЕЛНА ТЕХНИКА

Товаро-разтоварни рампи

Товаро-разтоварни рампи със сгъваема част или подаващ механизъм

Товаро-разтоварните рампи Hörmann са добре обмислени решения за прецизно компенсиране на разликата между различно високите платформи на камионите и стационарните товарни рампи. С тяхна помощ товарът може да се внесе или изнесе от камиона с едно единствено хоризонтално движение.

Здравата стоманена конструкция с устойчива на усукване платформа компенсира безпроблемно страничното наклоняване на камиона дори и при неравномерно товарене.

Надеждната хидравлика с 2 подемни цилиндъра и един цилиндър за скосения ръб може да се справи с всяка ситуация, управлява се лесно и е преди всичко безопасна. Защото тези товаро-разтоварни рампи са оборудвани с автоматични аварийни вентили в подемните цилиндри. Те обезопасяват товаро-разтоварната рампа светкавично. Това е важно, в случай че камионът потегли прекалено рано при все още натоварена платформа.

Hörmann предлага правилното решение за ефективно товарене и разтоварване във всяка ситуация. Специалистите на Hörmann по товаро-разтоварна техника ще Ви предложат подробна консултация.

Уплътнения за врата

Добра защита от всички страни

Уплътненията за врата Hörmann защитават от атмосферни влияния стоките, които ще се товарят, пестят енергийни разходи, възпрепятстват течението, а с това и излизането на персонала в болнични. В комбинация с товаро-разтоварни рампи скъпо струващите козирки и пристройките на рампите стават излишни.

Уплътненията за врата тип платнище на Hörmann се адаптират към всички размери камиони и поради това са универсално приложими. Висококачествените горни и странични платнища, монтирани към поцинкована, потъваща навътре рамка, представляват стабилна, гъвкава и устойчива на разкъсване конструкция. С цел лесно монтиране платнищата и частите на рамката се произвеждат като отделни елементи, които се фиксират чрез завинтване. Поради това и подмяната им е безпроблемна и не струва скъпо. Надуваемите уплътнения за врата, както и уплътненията за врата тип възглавница за специални приложения допълват обширния асортимент.

Товарни шлюзове

Добра защита от всички страни

Товарните шлюзове се монтират пред халето. Това означава: Халето може да се използва изцяло, чак до външните стени. Товарните шлюзове Hörmann са винаги добро решение, когато халетата не допускат инсталиране на вътрешни рампи или когато не е налице възможност за преминаване под рампите.

Цялостният товарен шлюз се състои от платформа с товаро-разтоварна рампа, стенна и таванска облицовка, както и отвор за товарене с уплътнение за врата.

В комбинация с топлоизолираните индустриални врати Hörmann товарните шлюзове се препоръчват за товарене/разтоварване на чувствителни към температурата стоки.
При това има възможност камионите да се скачват както под ъгъл 90°, така и със странично изместване под остър ъгъл. Товарните шлюзове се предлагат в единичен вариант и като скачена система.

Понякога товарните пунктове допринасят значително за визията на търговските сгради. Също така те крият огромен потенциал за икономия на енергия – Информация относно амортизацията и допълнителното оборудване ще намерите в разработения от Hörmann компас за енергоспестяване.

Предимства на товаро-разтоварителна техника на Hörmann

Екологичността и качеството вървят ръка за ръка. Товаро-разтоварните рампи трябва да издържат на тежкото ежедневно натоварване. Ето защо всички компоненти се произвеждат от висококачествени материали.
Конструкцията на всички товаро-разтоварни рампи отговаря на EN 1398 и е оразмерена в широки граници по отношение на допустимото натоварване.
Изключително стабилни плоски анкери, вентилационни отвори в периферния винкел и завинтващи се регулиращи винкели гарантират надеждно анкериране към сградата, едно от най-важните условия за гарантиране на дълъг период на експлоатация.
При товарен шлюз товаро-разтоварната рампа се монтира директно пред халето. Така отворът на халето може да се затвори енергийно ефективно с индустриална врата.
За товарните шлюзове на Hörmann може да бъде предоставена още на етап оферта информация за статиката на съответния тип, в която са дефинирани данните за максимално допустимото натоварване от вятър и сняг.
С помощта на регулиращи се крака могат лесно да се изравняват евентуални неравности по пода.
Уплътненията за врати са ефективни преди всичко тогава, когато са оптимално пригодени към скачващите се превозни средства и товаро-разтоварната ситуация. Това налага широк спектър от гъвкави решения.
Здравите, пресоващи се уплътнения за врата тип платнище с различни конструкции на рамката предотвратяват възможността да бъдат увредени при скачване на превозно средство.
Надуваеми уплътнения за врата прилягат точно към различни размери превозни средства.
Развиващи се платнища компенсират също и големи разлики във височината на превозните средства.
За да се компенсират движенията на превозните средства, респ. при поставяне на сменяеми контейнери, се препоръчват уплътнения за врата с телескопични направляващи рамена или с повдигаща се покривна конструкция.
При Hörmann всичко необходимо за управленията за врати и за товаро-разтоварни рампи, от разработването до производството, е от един производител и оптимално съгласувано. Така печелите от единната концепция за обслужване със стандартизирани размери на корпусите и еднакви комплекти кабели при товаро-разтоварните рампи и управленията за врата.
Друго предимство: Ако управлението на товаро-разтоварната рампа се позиционира под управлението за вратата, двете управления могат да се съединят в компактен блок.

Още за товаро-разтоварителната техника

Заяви оферта на +359 886 132 000 или contact@correct-doors.com

Контакти